Tuesday, March 8, 2016

Val di Sole - Dolomites

Italian Dolomiitiit ovat paikka, jonne palaan aina uudelleen ja uudelleen. En usko, että saan koskaan tarpeekseni. Sielu ja mieli lepäävät luonnon keskellä, olipa kyseessä mikä vuodenaika tahansa. Meillä ei ole kesämökkiä, mutta esittelen teille nyt vakiolomapaikkamme Marillevassa, Dolomiiteilla. Käymme siellä yleensä kerran vuodessa. Tänä vuonna viikon pituinen matkamme ajoittui helmikuulle. 

Marilleva sijaitsee Trenton provinssissa. Sinne pääsee kätevästi kaikista Pohjois-Italian suurimmista kaupungeista. Itse lähdemme matkaan Venetsiasta kakkoskodistamme, ja usein menemme junalla, koska junayhteydet ovat varsin toimivat. Laskettelumielessä Marillevasta pääsee kätevästi myös vaikkapa Madonna di Campiglio:on. Tukikohteeksi voin suositella Val di Sole:a, joka on saanut nimensä siitä, että siellä  on useimmiten aurinkoista!

Parasta Italian rinteillä on se, että rinteet ovat loistavasti yhteydessä toisiinsa, ja eteenpäin pääsee kymmeniä ja kymmeniä kilometrejä ilman, että ottaa kertaakaan suksia pois jalasta. Hissit ovat nykyaikaisia isuma- ja seisomahissejä, henkilökunta on erittäin ystävällistä ja ruokaravintolat rinteissä ovat erinomaisia. Skibussit kulkevat hotelleilta rinteille todella usein, ja ovat ilmaisia.

Useimmiten majoitumme Palace Hotel Ravelli:in. Kyseessä on perheyritys, ja heille asiakastyytyväisyys on kaikki kaikessa. Fasiliteetit, kuten huoneet sekä ravintola- ja kylpyläosastot ovat erinomaisessa kunnossa, ja tiloja uudistetaan säännöllisin väliajoin. Otamme aina majoituksen puolihoidolla, johon kuuluu kylpyläosaston käyttö saunoineen, aamiainen ja illallinen. Ruokailut ovat päivän kohokohtia, ja hotellissa onkin panostettu keittiöön sekä tarjoilijoihin, jotka ovat erittäin ystävällisistä ja ammattitaitoista henkilökuntaa. Pöydät notkuvat herkkuja, ja valinnanvaraa on todella paljon. Iltapäivisin takkahuoneessa tarjoillaan afternoon tea, joka sisältää monenlaisia herkkuja.

Mikä sen parempaa, kuin aktiiviloma Alpeilla? Keuhkot täyteen raitista ilmaa ja energiat kattoon! Rakastan.

Olisi kiva kuulla, mikä on sinun lempilaskettelupaikkasi Euroopassa, ja mikä tekee paikasta sinulle erityisen?

Käy tykkäämässä myös Citellemist facebook-sivuista!

Kuva täältä!








No comments:

Post a Comment