Sunday, February 7, 2016

Isola d'Elba - Italian helmi

Ensimmäinen matkani Italiaan oli vuonna 2006. Lensimme ystäväni kanssa Sveitsiin Zurichiin, josta jatkoimme matkaa Bernin kautta Interlakeniin. Sieltä matka jatkui junalla Firenze -Isola d`Elba –Pisa –Lucca -Milano. Sydämeni jäi Elban saarelle, jota pidän edelleenkin yhtenä Euroopan parhaista rantakohteista.

Elba on Italian kolmanneksi suurin saari (Sisilian ja Sardinian jälkeen) Toscanan edustalla. Saarelle pääsee kätevästi laivalla Piombinosta. Laivamatka kestää noin tunnin, ja on hyvin edullinen.

Oma matkani Elballe sijoittui kesäkuun alkuun, jolloin siellä on vähemmän turisteja. Toinen hyvä ajankohta on syyskuu, jolloin lomakausi on ohi, mutta ilmat ovat vielä kohdillaan. Tämä pätee aika moneen muuhunkin kohteeseen Euroopassa.

Elba on ihanteellinen lomakohde sinulle, joka rakastat luontoa, puhdasta turkoosin sinistä vettä ja rosoisia rantoja. Saarella on paljon patikointireittejä, ja halutessasi myös omaa rauhaa. Tämä riippuu tietysti siitä, mihin osaan saarta majoittaudut. Sanomattakin on selvää, että Italiassa ruoka ei koskaan petä, jos katsot vähänkin, mihin menet syömään.


Suunnittelimme itse matkamme vailla Italian tuntemusta, netin kautta tutkimalla. Suosittelen lämpimästi!








No comments:

Post a Comment